* اخلاق معاشرت
دوست داریم زندگىهایمان سرشار از صمیمیت و خونگرمى و صفا باشد، حریم انسانها و حرمت همگان محفوظ بماند و معاشرتهایمان نشأت گرفته از فرهنگ قرآنى و تعالیم مکتب باشد، و این یعنى «زندگى مکتبى».
کتاب حاضر،تالیف جواد محدّثی نوشتارى است در باب معیشت و معاشرت، که با عنایت به آیات و روایات، جلوههاى زندگى مکتبى و معاشرت نیکو را بیان مى کند این اثر با 260 صفحه به چاپ چهل ودوم رسید و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت .
*اصول الفقه
«اصول» یکى از دانشهاى پر ارجى است که طالبانِ علوم دینى را در مسیر «اجتهاد» مدد مىرساند و شیوه «استنباط» را تعلیم مىدهد. فقیهان شیعى در طول هزار سال، تلاشِ اصولى کتابهاى فراوانى نگاشتهاند که بیشتر آنها «پژوهشى»اند و خصلت «آموزشى» ندارند.
اصولیان معاصر هم با توجه به شیوههاى آموزشى جدید، آثار بدیع و تازهاى خلق کردهاند که یکى از آنها «اصول فقه» تألیف علامه نواندیش محمد رضا مظفر است.
کتاب اصول الفقه للعلامة محمد رضا المظفر - التحقیق: عباس علي الزارعي السبزواري تاکنون بارها چاپ شده است، اما طبع کنونى آن که چاپ پانزدهم می باشد مؤسسه بوستان کتاب با تصحیح و ویرایش جدید، آن را عهدهدار شده است.
* ترجمه و شرح نهايهالحكمه/ج3
نهایةالحکمه اثر گرانسنگ علامه طباطبائى است که در آن مبانى حکمت متعالیه را با قلمى استوار تبیین و مبرهن کرده است.
وى در این کتاب، ابتکارات و نظریات خاص خود در زمینه حکمت صدرایى را نیز بیان نموده است. ایجاز متن و دشوارى محتواى فلسفى کتاب، ترجمه و شرح آن را براى استفاده بهینه طلاب و دانشجویان ضرورى مىنمود.
از این رو، «ترجمه و شرح نهایةالحکمه« نگاشته شد که با خامهاى روان به ترجمه و شرح و توضیح عبارات مشکل پرداخته است. جلد دوم کتاب، موضوعات: علت و معلول، قوه و فعل، سبق و لحوق و قدوم و حدوث را مورد بحث قرار مىدهد.
ترجمه و شرح نهايهالحكمه/ج3 علامه سید محمد حسین طباطبائی - دكتر علی شیروانی در444صفحه به چاپ چهاردهم رسید.
*تفسیرآموزشی
از جمله ضرورتها در حوزه تفسیر، ارائه متنی آموزشی از تفسیر قرآن برای پایههای مختلف حوزوی است، به این هدف که دانشپژوهان با گذراندن مراحل پیشبینی شده به رتبهای از علم تفسیر دست یابند که بر استخراج حقایق قرآن توانا گرداند.
جلد ششم که اینک در اختیار اساتید و دانشپژوهان قرار میگیرد مرحله سوم تفسیر آموزشی را شکل میدهد. در این مرحله، استخراج نکتهها و پیامهای آیات با توجه به علوم بلاغی مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است. در این مرحله افزون بر بیان واژگان جدید و بیان وجه اعرابی کلمات، که در فهم آیات ضرورت دارد، نکتههای آیات با توجه به علوم بلاغی بیان میشود.
دانشپژوهان در این مرحله میآموزند که چگونه با به کارگیری علوم بلاغی، نکتهها، پیامهای آیات را استخراج کنند.
تفسیرآموزشی ،تالیف سیدمحمدرضا صفوی به چاپ پنجم رسید.
* درسنامه علوم قرآنی / سطح 1
علوم قرآنی، دانستنیهایی است مرتبط با قرآن که در خدمتِ فهم بهتر این کتاب عظیم قرار میگیرد و از موضوعاتی چون: نزول، تدوین و جمعآوری، قرائتها، تحریفناپذیری، اعجاز قرآن، ناسخ و منسوخ، محکم و متشابه بحث میکند. این دانشها در ترجمه، تفسیر و پژوهش دربارة قرآن کاربرد وسیعی دارد. از همین رو از صدر اسلام، بزرگان صحابه و پس از آنان دانشمندان اسلامی توجه ویژهای به آن داشتهاند.
اثر حاضر، گامی نو در این عرصه است که نویسنده با تجربة طولانی خود در تدریس مباحث علوم قرآنی کوشیده است با توجه به قواعد آموزشی، مباحث مربوط را در دو سطح (سطح یک و دو) ارائه کند و برای هر بخش، منابع مهم را معرفی نماید.
درسنامه علوم قرآنی / سطح 1 اثرحسین جوان آراسته با 388 صفحه به چاپ بیست ونهم رسید
*چهرهها در حماسه کربلا
حادثهها را چهرهها رقم مىزنند، از همینرو شناخت آنان از جنبههاى گوناگون، عبرتآموز است. در حماسه کربلا - که از حوادث شگفت و ماندگار تاریخ است - چهرههایى هستند که با ایمان و رشادتِ مثالزدنى به سوى حق شتافتند و در مقابل نیز چهرههاى دیگرى هستند که دنیاپرستى، مرگگریزى، قدرتخواهى و عوامزدگى عقل و خردشان را ربود و شقاوت را نصیبشان ساخت.
این اثر با استفاده از منابع معتبر، شرح مفصلى است از آن حادثه سترگ و چهرههاى نیک و بدى که آن را خلق کردند.
کتاب چهرهها در حماسه کربلا اثر محمد باقر پورامینی نیز با 372 صفحه به چاپ هفتم رسید .
*عبرتهاي عاشورا
تحلیل صواب از حادثه عاشورا و مطالعه عوامل و زمینههاى پیدایى آن، مىتواند چراغى فرا روى نسل امروز باشد و عبرتهایى را پیش روى آیندگان قرار دهد.
«پیامهاى عاشورا» سلسله مباحثى است در تحلیل حادثه عاشورا، که دستمایه آن چند سخنرانى مقام معظم رهبرى«مدظله» در سالهاى اخیر درباره نقش خواصّ در حادثه عاشورا است.
کتاب اوّل آن با عنوان «عبرتهاى عاشورا» به قلم سید احمد خاتمی به تحلیل واقعبینانه از تجربه عاشورا پرداخته و نقش برخى از عوامل زمینهساز آن حادثه جانسوز را تبیین مىکند، از جمله این عوامل: کنارگذاردن وصایاى پیامبراکرم (ص) رنگ باختن معنویت پس از پیامبر(ص)و افول غیرت دینى است.
این اثردر196 صفحه به چاپ پانزدهم رسید